Techniek en training

Rolskiën is een prachtige sport maar om veilig en plezierig te kunnen rollen moet je de juiste technieken beheersen.

Steeds ga je op zoek naar de ideale manier om vooruit te gaan. Met de optimale techniek rol je het soepelst en meest efficiënt, ga je sneller, presteer je beter en niet onbelangrijk: geniet je veel meer van deze prachtige sport.

Leren remmen, bochten maken en algemene vaardigheidsoefeningen, helpen je om veilig in het verkeer te rollen en om niet te vallen.

Technieken

Wij durven wel te stellen dat langlaufen de meest technische (winter)sport is die er bestaat. Met rolskiën gebruik je veel van dezelfde technieken.

Op deze pagina klik je snel door naar de video’s en ontdek je hoe de technieken gaan.

De klassieke techniek video’s zijn nu nog de enige rolski video’s, de andere video’s zijn we nog aan het maken. De skate, remmen, bochten en overgangstechnieken zijn (nog) langlauf-beelden.

Bochten:
Stapbocht (sneeuwvideo)>>
Schaatsbocht
Pootje over

Leren rolskiën of je techniek verbeteren?

Rolskiën is een uitdagende sport. Het is een sport die je even door moet krijgen. We adviseren je eerst een les of cursus te volgen om de basistechnieken goed aan te leren. Als rolskiër wil je goed kunnen draaien en remmen zodat je veilig op pad kan in het (fiets)verkeer. Er zitten namelijk standaard geen remmen op. Stoppen kan wel maar dat trucje moet je wel even leren.

Ook als je al wat langer rolt is het zinvol om regelmatig een techniektraining te volgen. Er is veel te leren en met technische aanwijzingen gaat het rollen vaak net weer wat efficiënter en lekkerder.

Tip: volg een kennismakingsles, cursus of techniekles met video analyse via Vasa Sport.