Utrechtse Heuvelrug Loppet

Je rolt over een uitdagend parcours dwars door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het parcours gaat grotendeels over smalle fietspaden en schelpenpaden.

Het gaat heuvel op en af, net als langlaufen en dus een prachtige beleving en uitstekende training. Onderweg word je begeleid door een gids/instructeur die je voorziet van tips & tricks die je direct toe kunt passen. Deze tocht past dus ook uitstekend in je voorbereiding op een langlaufreis en/of marathon.

Je rolt met een kleine groep (max. 10 personen) onder leiding van een gids/instructeur die je onderweg trakteert op tips & tricks. Hiermee kun je gelijk aan de gang want je past ze direct toe. Omdat je begeleid wordt heb je ook geen gedoe met het zoeken van de route.

Uitdagend parcours

Je kiest zelf of je 33km, 42km of 50km rolt. Het parcours is geschikt voor rolskiërs en skikers. We starten op recreatieterrein het Doornse Gat en eindigen in Rhenen (het einde van de Utrechtse Heuvelrug). Het is dus een van A naar B parcours net zoals de Vasaloppet en de Birkebeiner. Na de finish ben je snel weer bij de start door de goede busverbinding tussen Rhenen en Doorn (slechts 30 minuten). Bekijk het roadbook.

Verzorging onderweg

De hele dag is er een volgauto beschikbaar. Dus als er pech is aan mens of materiaal dan is hulp altijd dichtbij. En mocht je het fysiek echt niet meer redden kun je altijd in de bezemwagen mee naar de finish. We laten je niet achter!

Het busje staat op vaste punten langs het parcours. We nemen energierepen en wat drankjes mee om het energieniveau op te krikken. Maar mocht je zelf specifieke wensen hebben (bijvoorbeeld als je diabetes hebt), dan kun je voeding afgeven en dan op deze punten pakken. Dat geldt ook voor kleding en reservematerialen.