Bescherming

Als je je ski’s, schoenen, stokken en bindingen hebt, heb je nog een paar dingen nodig om veilig op pad te gaan. Zoals een sportbril, beschermers en een helm.

Sportbrillen

Is een bril nodig? Je hebt maar één setje voor het leven en daar moet je zuinig op zijn. Directe schade door vuiligheid moet je voorkomen. Sommige factoren, zoals uv-straling, zorgen pas op latere leeftijd voor oogproblemen. We noemen 4 factoren waartegen een sportbril beschermt.

  1. Bescherming tegen vuil
  2. Bescherming tegen zonlicht
  3. Bescherming tegen UV
  4. Bescherming tegen de wind

Bescherming

Soms kun je ten val komen en dat hoeft niet eens aan jezelf te liggen. Om verwondingen te voorkomen is het belangrijk dat je goede bescherming hebt. Zeker bij warm weer draag je kleding die de huid minder goed bedekt. Plekken die je goed moet beschermen zijn; je hoofd, je knieën en je ellebogen. Als je dus nog niet zo zeker bent tijdens het rollen, raden we je aan om de volgende bescherming te dragen:

Helm

Een helm is ook voor rolskiën onmisbaar. Zeker met wat snellere rolski’s op asfalt. Je hoofd wil je goed beschermd houden en daarvoor is een helm echt noodzakelijk, want een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Kniebeschermers en elleboogbeschermers

Voor beginnende rollers is bescherming echt onmisbaar. De kans is nou eenmaal aanwezig dat je een keer valt en bijvoorbeeld op het asfalt terecht komt. Vaak zijn je knieën dan het eerst aan de beurt. Zonde van je broek en en huid. Dus goede kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn onmisbaar.

Handschoenen

Gebruik handschoenen op schaafplekken te voorkomen op de handen. Beschadigde handen zijn, euh erg onhandig. Een dunne handschoen met lange vingers voorkomt dit. Een goede rolskihandschoen heeft verstevigde delen waar veel wrijving ontstaat. Dat voorkomt blaren en snelle slijtage.

Volgende:
Materiaal >>